1
1
ECDL Srbija
1
GCL - Global Commerce Licence
1
ECDL Srbija - Tableti za poslodavce
1
1
1
1
1
1

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

1
1
Prijava na mail listu Želim da primam obaveštenja JISA
1

 

DiversIT - The European Digital Women Diversity Charter

21. Novembra 2019 u Instanbulu CEPIS (Evropski savet za informatiku) predstavio Povelju  DiversIT za podršku zemljama da razumeju i preduzmu aktivnosti za veće angažovanje žena u IT.

CEPIS ugostio partnere svojih članica i evropska  IT udruženja, na događaju predstavljanja Povelje DiversIT koja se održala 21. Novembra 2019 u Istanbulu. Na ovom događaju učesnici su:

  • Saznali više informacija o Povelji kao i koji su uslovi za dobijanje bronzanih, srebrenih i zlatnih sertifikata
  • Upoznali najbolju praksu kako privući veći broj žena na IT pozicije u zemlji, kompaniji ili akademskoj instituciji
  • Prošli obuku o tome kako pomoći kompanijama članicama da privuku i zadrže veći broj žena u IT
  • Dobili smernice o marketing porukama koje mogu koristiti sa svojim članicama u svojoj zemlji kako bi osigurali da Povelja postigne željene rezultate.

Ovaj događaj je bio namenjen svim organizacijama koje su pokrenule ili planiraju da pokrenu projekte za povećanje i zadržavanje većeg broja žena u svom IT sektoru.  Na samom događaju učesnici su dobili sve potrebne informacije, mogućnosti za učenje i umrežavanje koje nudi Povelja DivresIT.
Ovo je bio celodnevni događaj, na kome su učestvovali predstavnici kompanija SAP, Novartis i IBM, priznati lideri za podršku ženama u tehnologiji, kao i predstavnici CEPIS-a i stejkholderi iz Turske. Povelja predstavlja plan koji će pomoći kompanijama i organizacijama da razumeju koje aktivnosti treba preduzeti da bi se privukao i zadržao što veći broj žena na tehničkim pozicijama. Povelju podržavaju i relizuju IT udruženja širom Evrope, a u cilju razvoja tehnologija u njihovim zemljama ali i pružanja podrške domaćim IT kompanijama koje žele proširiti rodnu ravnopravnost u svojim IT sektorima.
Potpisnici Povelje su stekli sledeće prednosti:

  • Razumeju šta je potrebno da biste privukli i zadržali veći broj žena u tehnološkim ulogama u vašoj zemlji;
  • Sposobnost da usmeravaju druge o potrebnim aktivnostima;
  • Mogućnost da sertifikujeju druge u okviru DiversIT Povelje
  • Brend i imidž organizacije koja je aktivna i brine o ravnopravnosti u IT-u.

 


Časopis InfoReview je prva domaća periodična publikacija za prenos i prezentaciju naučnih informacija i nauke o računarima, naučno-stručnih rešenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija
...