1
1
ECDL Srbija
1
GCL - Global Commerce Licence
1
ECDL Srbija - Tableti za poslodavce
1
1
1
1
1
1

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

1
1
Prijava na mail listu Želim da primam obaveštenja JISA
1

KORAK KA IT KARIJERI
OBUKA WEB DEVELOPMENT U NOVOM SADU

OBJAVLJENA RANG LISTA

Projekat Korak ka IT karijeri se realizuje u okviru programa Ujedinjenih nacija za razvoj, odnosno projekta Srbija na dohvat ruke – Digitalna transformacija za razvoj.
Projektom je planirano da se u Novom Sadu organizuje obuka  - Web development za 40 polaznika.

Organizator obuka je JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije u saradnji sa uspešnim IKT kompanijama (SMART i No Solutions iz Novog Sada) koje će obezbediti praksu u trajanju od 3 nedelje za sve polaznike.

Obuka se realizuje u saradnji sa partnerom SMART School Novi Sad. 

Trajanje obuke: 250 školskih časova + 10 časova mentorskog savetovanja i karijernog vođenja + 120 sati stručne prakse u IT kompanijama

Cilj obuke: Osposobljavanje kandidata da samostalno kreiraju, prilagođavaju, programiraju vizuelni identitet sajta, pripreme i slože na odgovarajući način slike i tekstove, izvrše prilagođavanje potrebama korisnika i tržišta, kao i da kreiraju sajtvoje kojiće postići željene efekte kod krajnjih korisnika (posetilaca sajta). Znanja i veštine stečene na ovoj obuci će kandidatima omogućiti da postanu deo tima u IT kompanijama za napoziciji Web developera ili samostalan rad.

Stručna praksa: Tokom prakse kandidati će raditi na projektima koji obuhvataju rad sa tehnologijama koje savladali tokom obuke. Kroz rad sa predavači i mentorima u IT kompanijama kandidati nastavljaju usavršavanje stečenih znanja i veština kroz njihovu primenu znanja u realnom okruženju.

Mentorsko savetovanje i karijerno vođenje: Kandidati stiču znanja potrebna za pronalaženje posla, ali i znanja neophodana za uspešno obavljanje posla u IT kompanijama. Zajedno sa predavačima kandidati pripremaju svoju biografiju, motivaciono pismo, rade praktične vežbe u oblasti tzv „mekih veština“ i simulaciju razgovora za posao.
Obuka je zasnovana na praktičnom radu i razvoju dodatnih veština neophodnih za uspešan rad u IT kompanijama. Pored obuke, omogućeno je korišćenje platforme za onlajn učenje te je preporuka (ali ne i obaveza) da polaznici poseduju sopstvene računare kako bi dodatno mogli da rade kod kuće.
Kandidatima koji ne poseduju računare, kao i za timski rad u grupama ili projetnim timovima omogućena je 2 sata dnevno upotreba učionice u dogovorenim terminima.

Predavači: U vođenje obuke angažovano je 7 predavača sa višegodišnjim iskustvom ne samo u realizaciji obuka već i u radu u IT kompanijama i projektima. 

Testiranje: Selekcija kandidata se vršila na osnovu rezultata ostvarenih na testu iz oblasti:

  1. korišćenja informacionih tehnologija (korišćenje računara i interneta, obrada teksta, logička pitanja i opšta pitanja o IT). Testiranje se vršilo na aplikaciji za onlajn testiranje, priprema onlajn testa je toku, tip pitanja na testu možete pogledati ovde.
  2. znanje engleskog jezika – test se takođe vršio putem apliakcije za onlajn testiranje a primere možete pogledati ovde.

RANG LISTA 

Za pohađanje programa obuke Web programiranje u Novom Sadu, u organizaciji JISA i Smart doo Novi Sad prijavljeno je ukupno 175 kandidata.
Informativni razgovor sa kandidatima je održan u Novom Sadu u prostorijama Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu 25.01.2019. godine.

Testiranje je održano 02.02.2019 i 07.02.2019 u prostorijama Računarske gimnazije Smart i Smart doo u Novom Sadu. Na testiranju je prisustvovalo ukupno 127 kandidata (svi su polagali test iz oblasti informacionih tehnologija, dok je test iz engelskog jezika polagalo ukupno 118 kandidata).

Rang listu možete preuzeti ovde.

Za sve potrebne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila itobuke@jisa.rs ili putem telefona 011 2620374.


Časopis InfoReview je prva domaća periodična publikacija za prenos i prezentaciju naučnih informacija i nauke o računarima, naučno-stručnih rešenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija
...